måndag 23 november 2009

Jag är inte död.

Nej, jag lever och andas. MEN jag flyttar till Australien om 8 dagar vilket betyder att jag just för tillfället är galet upptagen med löjligt ointressanta saker såsom packning och städning. Jag kommer tillbaka hit den 1a december så hang in there, ta en pepparkaka och kika in om en vecka för då blir det åka av. Banne mig!

måndag 16 november 2009

Dålig Humor. (15 dagar kvar)

Igår roade jag mig med att hänga med Tim, det var livat. Idag fick jag en tokrolig serie av Andreas. Imorgon ska jag lämna in papper om emigration till skatteverket. Det blir fint! Jag borde även städa och ta mig i kragen och bära upp mina möbler till övervåningen. Men eftersom jag numera officiellt sett är min egna lilla familj så gör jag mina egna regler. Gör inte själv vad du kan få andra att göra åt dig. Så lyder den första.


lördag 14 november 2009

Ordning och reda, Captain Morgan på freda'. (17 Dagar kvar)

Igår var jag ute och skakade rumpan med Johanna och Lisen. Det var mys. Däremot måste jag ge en stor tumme ner till det påstådda Captain Morgan temat på Berså. Inte en pirat så långt ögat nådde och inga nedsatta priser, men jag är inte bitter! Jag såg en kille dansa till black eyed peas på bardisken. Han hade röda byxor på sig. Egentligen får man bara ha röda byxor om man känner Kungen. Inte så värst hawt.

Idag vaknade jag halv 4 på eftermiddagen. En riktigt stabil prestation. Jag är nöjd.

torsdag 12 november 2009

19 Dagar kvar och en toksnygg kille.

Idag såg jag en toksnygg kille. Han hade sin tjej med sig. Hon skelade. För att kompensera drar hon säkert helt sjukt roliga skämt, lagar den bästa lasagnen och gör teoretiskt ogenomförbara saker i sovrummet. Eller också så har killen fattat grejen med inre skönhet. I vilket fall som helst ger jag honom tummen upp.

Jag gör en ful min för att framhäva min inre skönhet.

tisdag 10 november 2009

21 Dagar kvar.

Det är det enda ord som känns passande för att beskriva denna dag. Typiskt. Jag vaknade med ett ryck och var 150% säker på att jag var sen till jobbet. Jag bokstavligen hoppade i kläderna likt en känguru och sprang ner till jobbet, förvirrad och yrvaken. Med stark betoning på förvirrad. På jobbet tittade de andra på mig som om jag vore helt tappad. De hade ganska rätt i den bedömningen. Jag hade glömt att titta på den korta visaren och var på tok för tidig. Typiskt. På vägen hem fick jag skäll av en gubbe för att jag gick för nära hans hund. Den var tydligen inte så bra med främmande människor, kände sig hotad, stressad, fick stark dödslängtan. Typiskt. Han kanske borde rasta hundjäveln i sin egen trädgård. Jag tycker det är roande med sådana orginal, de tillför lite spänning i grådasket och det får man ändå uppskatta.

Ett smygfotat orginal i Byron Bay.

måndag 9 november 2009

22 Dagar kvar.

Nedräkningen har officiellt börjat. Idag är det 22 dagar kvar till jag flyttar till Guldkusten. Det är förklaringen till den urkassa updateringen de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med att hyperventilera och rycka mitt hår. Idag har jag däremot tagit mig samman, idag ska papper om studentvisum skickas in till den Australiensiska ambassaden. Även papper om det internationella körkortet till motormännen så att jag kan fylla min funktion som trafikfara även i den södra hemisfären.

Stressad! Det ska tilläggas att detta var innan jag spillde kaffe på hela magen och fick byta tröja. Win!

fredag 6 november 2009

Våga vägra.

Jag bryr mig inte om du har hittat en ledsen ko på din farm. 61660329 (25e oktober) puckon, en jävla massa kossor. En fågel viskade i mitt öra att att en bekant, vi kallar honom Kurt-Inge, går upp klockan 5 varje morgon för att skörda. Kurt-Inges sambo är nämligen inte så nöjd med hans "missbruk" och har gett honom datorförbud på kvällarna för att få ut lite kvalitetstid. Kurt-Inge har fått bli morgonpigg. Men vad offrar man inte för en bra skörd.

Idag har jag mått som en mosad mördarsnigel. Man vaccinerar sig för att man inte vill bli sjuk. Ironiskt. Men jag är glad ändå. Om jag reagerade såhär på vaccinet hade svinis antagligen utrotat mig innan jag hunnit säga nöff.

Nejtack!

torsdag 5 november 2009

Vart är solen?

Kanske, kanske finns den där uppe. Och andra sidan har jag inte sett den på ett tag så det är klart att man blir misstänksam. Men annars är grått en ganska härlig färg, beräknelig, pålitlig oföränderlig. Uppskatta det monotona för snart kommer vårens färger att sticka i ögonen igen. Nej, nog med sarkasm. Vi behöver lite färg. Gör dina medmänniskor en tjänst, ta på dig en färglad halsduk. Eller annat valfritt, färgglatt plagg för den delen!

Idag har jag blivit vaccinerad mot svinis. Jag lever än.

onsdag 4 november 2009

13 timmars sömn.

I natt sov jag 13 timmar. Vad hände där liksom? När väl bestämde mig för att vakna rörde kjag mig inte många meter från sängen. Jag äter nästan alltid knäckebröd till frukost. Jag äter även nästan alltid frukost i sängen. Varje kväll när jag ska gå och lägga mig känner jag mig något dum.

När jag var nere i centrum förut såg jag en kille i kjol. Han såg ganska självsäker ut. Antingen är det den nya heta trenden eller också var han trött på morgonen och förväxlade byxorna med hans hångels utstyrsel. Intressant klädval var det i alla fall. Tumme upp på det.

Knäckebröd i sängen. Onödigt.

måndag 2 november 2009

Knoll och Tott?

M: "Vad hade du gjort imorgon om det var din sista dag?"
E: "Då skullle jag råna en bank och ge bort allt till välgörenhet, åka till karibien bara för att se en havssköldpadda, hoppa fallskärm från eiffeltornet, äta drakfisk, ta dyk certifikat och antagligen prova någon halucinogen drog om jag hade tid. Sedan hade jag avslutat med att hoppa från Ayers Rock för tydligen får folk som dör där en liten fin guldskylt. Du då?"
M: " hmm.. Jag hade nog belånat upp min lägenhet några hundra tusingar för att kunna finansiera allt först. Sedan hade jag tagit första bästa flyg till Australien för att fånga dig i min famn när du faller. Sedan hade jag sagt 'sug min röv' och skjutit mig själv i skallen. Romantiskt va?
E: "Ja, väldigt."

Tastes like mmm!

Den som genmanipulerade fram de små, söta, gröna grapefrukterna jag köpte idag borde få nobelpriset.

Kors i taket...

...CSN har äntligen fått näven ur och skickat mina papper. Jag ringde och rörde om lite i grytan och vips var det löst. Greta fixade, henne kan man minsann alltid lita på.

Idag är en sådan dag när man bara vill lägga sig i soffan och självdö. Jag bekämpade den lusten och studsade ner till centrum i ösregnet och åt frukost med min föredetta partner in crime och partykompanjon Danne som hade vägarna förbi. Våran djupa konversation stördes av att en lätt panikslagen tant med grov finsk brytning ropade ut ett viktigt medelande: "Elsa, ditt sällskap väntar på dig vid informationen". Hon var visst vilse. Så jävla typisk Elsa.

Nu ska jag i alla fall lägga mig i soffan och självdö lite.

Emelie enligt Danne. Hans minne är visst lite suddigt.

söndag 1 november 2009

Halloween.

Igår var det Halloween. Jag och Johanna gick såklart på maskerad. Jag gick utklädd till svininfluensan. Det kändes helt rätt. Som de fina representanter vi var för det svenska kulturarvet blev vi fotograferade av en spansk tidning och vi framkallade även ett och annat fnitter (asgarv?) hos förbipasserande. Variationen på utklädnader i vårat lilla sällskap var imponerande. Vi bjöd på allt från Obama och Rambo till Piloter Top Gun style. Efter en lång natt ikluderande förfest, fest och efterfest vaknade jag mer död än levande vid tvåtiden. Jag och Johanna stannade i stan och såg finalen mellan IFK och AIK. Resultatet är ett bannlyst samtalsämne. Sedan rullade vi iväg till en mysig thairesturang och käkade frulle fortfarande i full mundering. Klockan var då strax efter fem. Jag var nöjd med det. Stabil prestation.

Jag vaccinerar Johanna. Mina öron åkte av illa kvickt. De var inte studsvänliga så att säga.

Dracula och Obama.

Pilot.

Svinis.