måndag 15 augusti 2011

Jag, Lizzie och en spindäääl.

Idag när jag hade jobbat klart kom Lizzie insladdandes på gårdsplanen. Hon hade kört hela vägen till Robina där hon jobbar och parkerat bilen. När hon klev ur bilen insåg hon att hon var ledig idag. Vilken tur för mig! Vi åkte en sväng till Currumbin beach och strosade omkring i solen, doppade tårna i havet och tog en fika. Jag längtar helt galet mycket efter sommaren när vattnet är varmt igen. Påväg hem i bilen kröp det en äcklig spindel på min arm. Nu är det så att inte alla spindlar i Australien är dödliga men om man inte vet vad som är vad är det inte så värst livat att vilken spindel det än är om han blir lite närgången. Jag skrek så högt att jag gav Lizzie en halv hjärtattack och det slutade med att vi stannade bilen brevid vägen och lyckades (efter en HEL DEL skrik) skopa ut spindeln med en gammal ridsko Lizzie så genomtänkt kör omkring med i bakluckan.

Nu ska jag mösa mig ut till jobbet en sväng till och brottas med ett föl och sedan ska jag laga pasta och köttfärsås till middag. Mums!


söndag 14 augusti 2011

Skogsbrand på kullen!

Här händer det grejer. Det har brunnit uppe på kullen sedan igår kväll. Det här med skogsbränder känns sådär lagom kul. Jag har fått förklarat för mig att det är för långt bort från oss för att vi ska behöva oroa oss men jag tycker ändå att det är lite för nära för att vara trevligt. En vindpust åt fel håll så kanske vi får en jättebrasa i trädgården. När jag påpekar detta blir jag bara skrattad åt så det är väl lika bra att vara tyst och oroa i smyg. Det lyser ju upp himlen himla fint i alla fall.


fredag 12 augusti 2011

Storstädning.

Jag är sjuuuk. Och just därför bestämde jag mig för att storstäda idag. Det är himla spännande vad man kan hitta i skrymlsen och vrån när det inte har blivit utstädat sedan inflyttningen. En död kackerlacka under köksbänken och en konstig brunaktig fläck på en av väggarna. Nu är i alla fall hela huset desinfekterat och jag ska lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv. Rätt nöjd med min prestation ändå.

torsdag 11 augusti 2011

Studenter mutade av röda korset.

Idag var blodbussen i skolan. Det verkade vara en riktig hot-spot, halva universitetet verkade ha samlats för att ge blod. Jag tyckte detta var himla märkligt. Vem låter någon sticka nålar i en frivilligt? Självklart var jag tvungen att undersöka det hela lite. Jag snokade mig längst fram i kön (utan avsikt att ge dem ens en liten droppe blod) och såg orsaken till all uppståndelse. Gratis mackor och juice! Klart som fasen att alla fattiga studenter kommer rulla upp sina ärmar och låta sköterskorna ta så mycket blod att de är snurriga en vecka efteråt så länge de bjuder på mat. Känns som att det hela var lite strategiskt uträknat. Jag genomskådade den planen.

tisdag 9 augusti 2011

Sköldisar.

Som jag sa igår åkte vi på utflykt till the Rock Pools igår eftermiddag. Det är ett helt fantastisk naturreservat som ligger ungefär 10 minter längre ut i currumbin valley med bil från där jag bor. Det kryllar med djurliv och en bättre plats för en eftermiddagspromenad är svårt att hitta. Valpe hoppade runt och lekte i vattnet, han gillar att dyka och hämta saker från botten. Märklig vovve som inte bryr sig om att få vatten i öronen. Jag som ääääälskar sköldpaddor var barnsligt nöjd med några söta små skalman simmandes runt i vattnet.


Idag däremot måste jag ta mig i kragen och få lite saker gjorda. Ska till skolan vid 2 och nu är klockan 10:30 så nu ska jag doppa näsan i skolböckerna och göra mina läxor som en duktig skolflicka.


Unnar mig en lat dag sittandes på rumpan.

Idag var det meningen att jag skulle upp med tuppen, men det hände ju inte. Vaknade klockan 8 och åkte ut och fodrade hästkraken och mötte upp Lorelle nere i Currumbin Beach. Vi tog en morgonkaffe vid strandpromenaden och lät hundarna springa fritt en stund. Det har börjat gå mot vår nu så det är så himla skönt ute i solen att det är svårt att hitta motivation att göra någon nytta. Fast å andra sidan behöver man inte göra nytta jämt. Ibland är det helt underbart att ta en dag och bara ta det lugnt och umgås med folk och bli påmind att jag bor på vad som kan vara världens vackraste plats. Det är lätt hänt att man förtränger det när man springer runt med eld i svansen.

Nu sitter jag på rumpan och väntar på att Rod ska komma från jobbet. Då ska jag tvinga med honom till The Rock Pools för att se lite sköldpadds-action.


söndag 7 augusti 2011

Lägligt bensinstopp.

Imorse när jag var ute på vift i bilen märkte jag att jag hade väldigt dåligt med bensin. Så dåligt att jag tvekade på om jag skulle kunna ta mig hela vägen till bensinstationen. Till min lycka tog jag mig hela vägen fram. Nästan. När jag rullade in på infarten gav bilen från sig ett konstigt klonkade ljud och stannade. Jag försökte starta om den men icke. Väldigt stendöd. Jag fick springa in på macken och be killen som jobbade att hjälpa mig putta bilen till bensinpumpen. Tack och lov för starka australiensiska män. Självklart var där en stor grupp med semesterfolk och deras fyrhjulsdrivna bilar som fick sig ett gott skratt. Men jag kan bjuda på den för jag var löjligt nöjd med att bensinen inte tog slut några 100 meter tidigare.

lördag 6 augusti 2011

Hur man blir populär på södra guldkusten.


När jag kör Rods snigelbil känner jag mig populär. Han har bott på södra guldkusten sedan han var 17 och kört samma bil sedan han var 18. Därför varje gång jag kör någonstans tutar folk och vinkar hej vilt. Jag gick igenom flera veckor i misstanke att ett av däcken höll på att ramla av, verktygslådan var öppen eller att jag hade ett svensk ögonblick och kom över på höger sida av vägen av misstag. Till slut insåg jag att de tutar och vinkar för de tror att det är Rod som kommer farande. Sedan ser de lite smått förvirrade ut när de ser ett blont litet huvud sticka upp bakom ratten. En liten finnig pojke tutade och vinkade som en tok påväg ut till stallet imorse. När han såg att det var en tjej i bilen såg han ut som han höll på att få en mindre stroke. Det var väl första gången han approachat en tjej. Pinsamt för honom. Kul för mig.


Sticker ut ur mängden. Det ska även tilläggas att man får börja accelerera ca 1 mil innan man kör ut på motorvägen för att komma upp i 100 km/h. Snigelbil.

onsdag 3 augusti 2011

Mösa mig ur sängen.

Segt värre. Ligger i sängen och drar mig för att gå upp och åka ut och fodra. Valpe är inte heller speciellt laddad. Det är faktiskt lite kyligt ute. Annars idag ska jag roa mig med att åka till skolan. Himla livat. Gillar hur heltid på universitetet omfattar 4 timmar av lektioner i veckan, känns lagom.

Nu ska jag i alla fall släpa mig ur sängen, dra på mig mjukisbyxor, uggs och mössa och haffa tag i valpe och åka ut till hästen.

tisdag 2 augusti 2011

Latdag och massor av djur.

Idag har jag sovit heeela dagen. Var upp med tuppen och fodrade hästkraken med hjälp av Valpe och åkte direkt hem och la mig och sov igen. Vaknade närmare 3 på eftermiddagen. Stabil prestation. Rod kom in och väkte mig med valpe i handen och sa att han ätit något äckligt. Det är faktiskt så äckligt att jag inte ens kan säga vad det är. Så jag gav honom ett bad och borstade hans tänder för att få bort stanken. Inte populärt.

För att fortsätta med dagens djurtema så har vi två kängurur som alltid svansar runt på våran gata. De har absolut ingen respekt för bilar och på vägen hem från stallet i eftermiddags blev jag sittandes mitt på vägen i bilen i nästan 5 minuter tills kängururna hade bestämt sig för att min bil inte var intressant längre och hoppade vidare. Så söta!