onsdag 27 oktober 2010

Stendöd granne och en jävla massa skummad mjölk.

Så grannen visade sig vara stendöd. När jag kom hem för några dagar sedan var lägenheten utvädrad och alla möbler mystiskt försvunna. Hoppsan. Undra om de nya personerna som har flyttat in vet om att det låg en döing där inne för några dagar sedan. Det är nog kanske inget man skriver i annonsen.

Förövrigt har jag skaffat mig ett nytt jobb. Barrista. Vilket i princip innefattar att skumma mjölk, mala bönor och skumma mjölk. Fet mjölk, lättmjölk, soja mjölk, grön mjölk, laktosfri mjölk, klumpig mjölk. Mjöööööööööölk.

Det kunde inte ha kommit mer passande. Pengarskålan började se gapande tom ut, särskilt eftersom Rod bestämde sig för att beställa varenda jävla TV kanal som finns på södra halvan av jordkloten. Det gjorde mig minst sagt irriterad. Samma kväll kom Cameron över. Han är, precis som alla andra, fascinerad av att kasta saker från balkongen. Den kvällen kastade han en lime och lyckades träffa våran hyresvärd Ric som var ute och patrullerade som han gör. Jag skulle inte direkt påstå att han är Einstein men våran balkong var den enda som var tänd så det var nog inte rocket science att räkna ut vart den kom ifrån. Så han kom och hälsade på. Jag blev arg och gick ner till gymmet och slog på en säck. Släppte lös mensmonstret som Rod så fint förklarar mitt humör denna tiden på månaden.

onsdag 20 oktober 2010

Död Granne.

For nagra dagar sedan horde jag en jattesmall fran grannens lagenhet. Nu luktar det skumt fran deras dorr, posten ligger pa golvet och vi har varken sett roken av eller hort ett pip fran dem sedan dess. Det ar kanske ett lampligt tillfalle att ringa crime stoppers. Jag har forsokt snoka lite och spionerat in genom deras balkongfonster men det gav inget av intresse. Nagot ska man ju roa sig nar man inte jobbar eller gor nagot annat vettigt bortsett fran att ligga vid poolen eller spana pa folk pa stranden.
Forovrigt har de senaste 3 veckorna varit extremt kampiga sa nu nar temperaturen har stigit till 25-26 grader har jag unnat mig 3 dagar da jag inte gjort annat an att vara pa stranden. Jag gillar't! Nu maste jag daremot ta tag i mig sjalv och hitta ett nytt jobb och plugga till mina tentor. Jag kanner mig 1000 ganger med motiverad efter lite strand-tid! Glad gubbe.

onsdag 6 oktober 2010

Sol och en riktig navigeringsbedrift.

Sådär rent spontant tycker jag det är surt att jag har skola fram till klockan 6 ikväll den första dagen på ungefär 2 veckor som solen bestämmer sig för att komma tillbaka till oss. Jag började nästan ifrågasätta min kompass.

Appropå kompass måste jag skryta lite. Jag var på ofrivilligt jobbuppdrag i Mt. Gravatt igår, en av Brisbanes södra förorter. Jag lyckades köra hela vägen upp, hela vägen ner samt plocka upp Rod på vägen utan att köra vilse. Vilken bedrift! För er som inte vet har jag så dåligt lokalsinne att det förvånar mig hur jag lyckas hitta till toaletten varje morgon (vilket i och för sig är lättare sagt än gjort i min lägenhet). Rod, som alltid är smått orolig för att jag ska tappa bort mig har kopierat ut kartor på områdena runt Surfers. Jag har inte vågat berätta att jag inte kan läsa dem. Men jag är inte orolig, jag klarade mig trots allt i 20 år i Kungsbacka utan att hitta ens till Fjärås.

Den passar i min ficka!

måndag 4 oktober 2010

Utan el och vatten.

Ja då var man tillbaka på biblan. Det är nästan så att jag skulle sätta upp ett litet tält och kampa här. Spara restid så att säga. Det känns dock inte så lockande med tanke på att jag flyttar in i min nya lägenhet idag. Förövrigt kommert vi nog få kampa i vardagsrummet med värmeljus det första dagarna eftersom jag inte visste att man faktiskt måste ringa upp ett elföretag och säga till att man vill ha el. Och varmvatten med för den delen. Det är lite som det där med att köpa toalettpapper. Man tänker aldrig på det förän det är slut och då är det redan försent.
Nu ska jag göra klart mitt pluggande för idag, sedan ska jag bära lådor och förbereda mig mentalt på att inte kunna duscha på några dagar. Tur att vi är två, ska man nu lukta illa är det ju trevligt att inte vara den ensam om det.

Hit flyttar vi.

lördag 2 oktober 2010

Lördagsstress och morgondagens sköldpaddsjakt.

Idag är det lördag och jag sitter i biblioteket och filurar. När man spenderar sin lediga dag med näsan klistrad i skolböcker bör man börja fråga sig själv var det gick snett. Jag hade helt klart föredragit att ligga och guppa som en manet i poolen som kommer med den nya lägenheten jag flyttar in i på måndag. Men i stundande tentatider guppar man minsann inte som en manet, då pluggar man rumpan av sig. Tråkigt nog. I morgon å andra sidan ska jag ut och fånga en sköldpadda för att utöka min lilla familj, det gäller att vara ekonomisk i dagens financiella klimat.

Dagens nöje.