söndag 14 mars 2010

Regn, regn, reeeegn!


Idag blev jag väckt före fan för att gå ner till stranden för en morgonsurf. Finfint! Man skulle kunna säga att det var lite av en nära döden upplevelse. Alldeles för stora vågor och en ännu mer ostabil bräda som min kära huskompis Elli har donerat. Men jag lever än, seg som jag är.

Nu är jag i alla fall väldigt uttråkad. Ska bege mig in till stan och äta middag med Josh om en liten stund. Snälla väderguden låt det sluta regna så jag inte behöver bli blöt om fötterna. Tack.

Precis före stormen.

lördag 13 mars 2010

Magsjuka som är så gött.


Nu får det banne mig vara nog med sjukdomar. Natten till idag spenderade jag med huvudet i toalettstolen. Det finns ju roligare saker man kan ägna sig åt en fredagskväll, bowling med vänner från universitetet till exmpel. Nu känner jag mig i alla fall bättre. Inväntar Steff från Brisbane, det blir en sväng med brädorna ner till stranden, bara för att vi är lite rebelliska. Det blåser nämligen så jag tror taket ska flyga av snart. Sedan är swellet beräknat att stiga till 6 ft idag. Får se om jag vågar mig ut, kanske gör mig bäst på stranden som publik idag lite mörbultad av magsjukan och allt.

Såhär glad var jag innan jag spydde.

onsdag 10 mars 2010

Vad är klockan?

På mitt universitet har vi många klockor. Men det är en urdålig idé att spana in någon av dem om man vill veta hur mycket tid man har till nästa föreläsning. Alla visar nämligen olika tid. Inte med någon minut heller utan medan den ena klockan visar kvart över 10 kan nästa visa 20 i 4. Lite lustigt tycker jag, men å andra sidan verkar inte tid vara något större bekymmer för någon här. Så länge man vet vart man ska spelar det inte så stor roll när man kommer dit. Lite flexibelt sådär.

Förövrigt är detta vad som blev av tsunamin som skulle kommit förra veckan. Ett rent ut sagt asgrymt swell som gjorde vågorna gå guldkusten helt otroliga. Jag vill ha fler tsunamis. Tack.

tisdag 9 mars 2010

Konflikthantering i Facebooks tidsålder.

Oj oj oj. Nu är han minsann riktigt arg, han (=min huskompis) har tagit bort mig från sina vänner på facebook. Nu är det allvar. Våran vänskap är officiellt över, utan att vi utbytt så mycket som ett ord. Tänk vad enkelt. Vi kommer aldrig mer behöva konfrontera en annan människa. Ta bara bort idioten från vänlistan. Det svider. Social kompetens är ändå överskattat

Nu har jag viktigare saker att ägna mig åt. Till exempel läsa 98 sidor om internationella relationer i affärsvärlden. Eller sova.

98 sidor. Det krävs ett par ordentliga nördbågar för att matcha.

måndag 8 mars 2010

Skärpning! (Och lite flytt...)

Nu ska jag allt ta mig i kragen och börja uppdatera igen. Senaste veckan har varit minst sagt dramatisk. För att göra en lång historia kort är jag i flyttartaget. På onsdag kommer min kära vän Todd hjälpa mig att lyfta mitt pick och pack in i son bil och köra mig till mitt nya, helt underbara hus i Broadbeach. Det finns en gräns för hur mycket kiss på golvet, hundhår och löjliga försök att göra mig mer "girly" jag klarar av. Man kan säga att det har skakat lite i väggarna och vissa personer i huset har sett aningen purkna ut. Men jag är nöjd. 10 minuters gångavstånd till stranden, 20 till surfers, egen strand och brygga samt direktbuss till skolan. Förövrigt kommer jag dela med 2 riktigt inbitna surfare. Jag gillar't!

Ps. Jag är förkyld

Såhär ser mitt nya område ut. Vårat hus ligger precis vid kanalen med egen strand och brygga. Det får 5 av 5 toasters.

tisdag 2 mars 2010

Enorm spindeljävel.

Jag är missnöjd. För några dagar sedan dödade jag en huntsman lika stor som min hand i garaget. I natt vaknade jag av ett panikvrål från badrummet. En av pojkarna hittade en till inte så liten filur i duschen. Större än min hand om jag spretar med fingrarna. När vi försökte slå ihjäl den hoppade den iväg och sprang under mattan. Han trodde allt att han skulle kunna fly. Jag tror de kryper in för att söka skydd från regnet. Det hade jag också gjort.

Förövrigt har det fallit över 200 mm regn på 24 timmar. Jag har aldrig sett något liknande. Det är som om någon häller en konstant ström av vatten på oss. De ställde till och med in vissa föreläsningar idag på grund av extrema väderförhållanden. Imorgon kanske jag får simma till skolan.


Herr Huntsman.

måndag 1 mars 2010

Tillbaka till skolbänken.

Idag har jag haft min första dag med föreläsningar i skolan. Jag var tokvilsen. Min skola har nämnligen gnuggat geniknölarna och numererat byggnaderna i den ordning de var byggda. Min logik säger att om jag befinner mig i G01 så borde G02 ligga brevid. Nej. Brevid ligger G27 och G02 ligger inom ett bekvämt gångavstånd på 15 minuter längre bort. Jag var som tur var inte den enda som var vilsen. Förutom en leguan som traskade igenom en korridorerna utanför en av salarna (korridoren har inga väggar och skolans policy är att påverka naturen så lite som möjligt, därav kan skolan ibland misstas för ett zoo) satte sig en kille med en lustig hatt brevid mig på föreläsningen. Halvvägs petar han på mig och säger:

"My Name is Joe, I'm in the wrong lecture and I know how to ride a unicycle. It's probably the only talent I have."

Det är skönt att veta att det inte bara är jag som är lite vilsen.


Var vänlig ignorera den röda linjen.